Ayat ke-11 menceritakan tentang bagaimana pemuda Al-Kahfi, mereka itu ditutup telinga mereka. maka mereka itu dapat tidur beberapa tahun.

Apakah maklumat, apakah tadabbur daripada ayat ini?
Ideanya, telinga kita ini amat penting, dalam kita tidur. Keduanya untuk mereka mengelakkan daripada perkara dosa ataupun kezaliman yang berlaku.

Allah memberi peluang kepada mereka, menutup telinga mereka daripada menyaksikan, daripada berbuat kezaliman.

Apa point penting kita? Dalam hidup kita, kita kena jaga telinga kita daripada mendengar orang membawang, daripada mendengar perkataan-perkataan yang tidak baik, daripada mendengar perkataan yang negatif, kerana itu yang akan menjaga kita di akhir zaman ini.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ
Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Dapatkan berita di https://www.johortimes.my

JIKA ANDA INGIN MEMBAYAR BIL ATAU MENAMBAH KREDIT TELEFON BIMBIT & MEMBAYAR BIL ELEKTRIK ATAU AIR, MELALUI BANK TEMPATAN.

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES.MY DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.

#Bomba #Dadah #DailyNews #IGUX #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #JPJ #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Rasuah #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply