KUALA LUMPUR, 13 Mei (Bernama) — Dua wanita dan seorang lelaki disyaki keldai dadah ditahan di sebuah hotel di Lembah Klang, semalam ketika leka melekatkan paket dadah di badan untuk diseludup ke Korea Selatan.

Sepasukan anggota dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman dan JSJN Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor menjalankan operasi pukul 12.01 tengah malam dan menahan kesemua suspek berusia 21 hingga 31 tahun.

Pemangku Pengarah JSJN Bukit Aman Datuk Kamarulzaman Mamat berkata polis merampas 5.1 kilogram dadah disyaki syabu bernilai RM255,000 yang dilekatkan pada badan dua wanita itu.

Siasatan mendapati dua wanita itu akan berlepas ke Busan, Korea Selatan melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada hari sama dengan membawa dadah menggunakan taktik penyeludupan ‘body packed’.

“Dua wanita ini melekatkan dadah menggunakan salotape di sekeliling pinggang serta memasukkannya ke dalam pakaian dalam.

“Suspek lelaki pula disyaki berperanan membantu dua wanita itu. Pemeriksaan urin mendapati kesemua mereka negatif dadah,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya hari ini.

Kamarulzaman berkata kedua-dua suspek wanita itu dibayar sebanyak RM16,000 seorang sekiranya berjaya membawa dadah itu ke luar negara.

“Sebelum berlepas, mereka diberi wang pendahuluan sebanyak RM1,000 dan tiket penerbangan serta hotel manakala baki upah itu akan dibayar selepas kerja selesai.

Berhenti MEROKOK, anda membahayakan diri sendiri dan diri orang sekeliling anda. Jangan bahayakan kesihatan diri dan ahli keluarga anda.

Sentiasa Maafkan Semua Orang Dalam Hidup Kita. Untuk Kita Hidup Aman Damai Sebelum Mati.

Kepada peniaga yang ingin MENGIKLANKAN PRODUK / JENAMA / SYARIKAT melalui video di panggung wayang di Malaysia, hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI TELEFON BIMBIT ANDA

Kepada pengguna telefon bimbit yang ingin membayar bil telefon bimbit atau menambah kredit panggilan telefon bimbit prabayar,

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI TELEFON BIMBIT ANDA TERIMA KASIH.

JOHORTIMES MENYEDIAKAN PELUANG WHATSAPP ADMIN SEPANJANG ANDA MELAYARI JOHORTIMES.MY

PELUANG UNTUK MENGHANTAR #ADUANRAKYAT JUGA BOLEH MENGGUNAKAN KAEDAH WHATSAPP YANG SAMA. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA AYAT-AYAT INI DAN MELAYARI PEMBERITAAN YANG DISEDIAKAN.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Reply