Allah mengingatkan kepada kita tentang hakikat dunia. Allah mengingatkan kita hakikat anak dan juga segala apa yang ada atas muka bumi ini akan hancur, luluh. Akan hancur berkecai, tetapi apakah yang kekal?

Tuan-tuan, amalan kita, amalan itulah yang akan menemankan kita di alam kubur, yang akan menemankan kita di dalam kehidupan kita di akhirat.

Allah mengingatkan tentang ayat ini agar dalam akhir zaman ini, kita jelas bahawa semua yang ada ini, hancur. Kadang-kadang pangkat kita, kita rasakan ia kekal, ia hancur.

Anak yang ada dengan kita, dia juga akan pergi. harta yang ada pada kita, dia akan pergi menyusut, dia naik, tetapi ia tidak kekal.

Mentaliti tidak kekal ini adalah untuk yang di bumi, tapi bagaimana kita ingin kekal? Amalan yang baik, buat sebaik mungkin, setiap hari kita.

World #quranhour #alkahf

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI JOHORTIMES.MY SEMASA MELAYARI LAMAN INI DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply