KUALA LUMPUR, 28 Mei (Bernama) — Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa Facebook, dan penyedia platform lain untuk terus bekerjasama dengan kerajaan Malaysia dan agensi penguatkuasaan undang-undang dalam memastikan dunia media sosial kekal sebagai platform yang menghasilkan perubahan positif, bukannya yang negatif.

Perdana Menteri berkata semua pihak berkepentingan perlu bekerjasama untuk mengatasi cabaran teknikal serta menangani keperluan untuk perkongsian maklumat yang lebih besar ke arah penzahiran atau penemuan maklumat untuk memudahkan agensi penguatkuasa undang-undang menjalankan kewajipan mereka dengan berkesan.

Beliau berkata walaupun Malaysia telah menganjurkan internet secara bebas dan terbuka, ia perlu berada dalam lingkungan undang-undang, dan tidak boleh dalam keadaan tidak terkawal.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI JOHORTIMES.MY SEMASA MELAYARI LAMAN INI DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply