IPOH, 27 Jun (Bernama) — Di sebuah bengkel yang terletak di hadapan rumahnya di Meru di sini, kelihatan Zulkarnain Saidin sedang tekun menyiapkan sejenis paip untuk menghisap tembakau (tobacco pipe) yang ditempah oleh pelanggannya.

Zulkarnain, 52, dahulunya seorang jurufoto di sebuah syarikat media tempatan dan selepas bersara awal tahun lepas, beliau memilih menjadi pembuat paip dan tukang kayu kerana produk kraf itu mempunyai pasaran yang luas.

Beliau pada mulanya tidak mempunyai asas dalam ilmu pertukangan kayu tetapi segalanya bermula apabila beliau pulang ke kampungnya di Kampung Ayer Tawar, Manjong, Perak dan terjumpa dahan pokok jering.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ
Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Dapatkan berita di https://www.johortimes.my

JIKA ANDA INGIN MEMBAYAR BIL ATAU MENAMBAH KREDIT TELEFON BIMBIT & MEMBAYAR BIL ELEKTRIK ATAU AIR, MELALUI BANK TEMPATAN.

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES.MY DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.

#Bomba #Dadah #DailyNews #IGUX #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #JPJ #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Rasuah #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply