MARANG, 3 Julai (Bernama) — Meskipun peluang untuk bebas daripada hukuman penjara masih kabur namun seorang penghuni di Penjara Marang di sini nekad mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun ini demi masa depannya.

Haziff (bukan nama sebenar), 21, yang dijatuhi hukuman penjara pada usia 16 tahun di bawah Tahanan Limpah Sultan selepas disabit kesalahan mengedar dadah jenis methamphetamine berkata dia mengambil SPM sebagai persediaan menghadapi dunia luar sekiranya dibebaskan nanti.

“Saya fikir daripada membazir masa sepanjang di penjara lebih baik saya sambung belajar. Guru-guru juga memberitahu mungkin kalau belajar tinggi saya boleh dibebaskan satu hari nanti,” katanya kepada Bernama pada Majlis Sambutan Aidilfitri Sekolah Integriti Marang, di Penjara Marang, di sini, hari ini.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ
Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Dapatkan berita di https://www.johortimes.my

JIKA ANDA INGIN MEMBAYAR BIL ATAU MENAMBAH KREDIT TELEFON BIMBIT & MEMBAYAR BIL ELEKTRIK ATAU AIR, MELALUI BANK TEMPATAN.

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES.MY DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.

#Bomba #Dadah #DailyNews #IGUX #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #JPJ #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Rasuah #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply