Hanya minum dan menjamah sedikit makanan untuk berbuka puasa sebelum menyambung semula tugas, kemudian barulah menjamu selera secara bergilir-gilir bagi memastikan sentiasa ada petugas di tempat kerja.

Itu pengorbanan anggota di Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) di setiap ibu pejabat negeri bagi memastikan setiap panggilan kecemasan dibalas dengan pantas dan berkesan.

Pengarah JBPM Kuala Lumpur, Nordin Pauzi berkata, PGO bilik gerakan yang menerima maklumat atau panggilan kecemasan daripada sumber mengenai sesuatu kejadian sebelum petugas akan menyalurkan maklumat serta memberikan arahan yang sesuai kepada balai terbabit.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI JOHORTIMES.MY SEMASA MELAYARI LAMAN INI DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply