GERIK 29 Jun – Bermula dengan cadangan untuk menghijaukan kawasan persekitaran masjid, timbul idea untuk menanam cili oleh jawatankuasa Masjid Jamek Pengkalan Hulu di sini.

JohorTimes – Perniagaan adalah bidang yang perlu dikuasai oleh Islam. Masjid ini menjana pendapatan dari tanaman CILI, Ini adalah contoh yang dapat dilihat oleh semua orang Islam. Bukan disebabkan tanaman CILI ini dijalankan oleh masjid, tetapi ilmu perniagaan yang ditimbulkan oleh pihak masjid ini perlu diperluaskan.

Kita memerlukan bahan makanan yang dimakan setiap hari adalah dari sumber HALAL. Berapa ramai orang Islam di Malaysia yang menjagai HALAL di dalam kehidupan harian sekarang.

Jika tak ramai, mulakan langkah menjagai makanan sumber halal ini dari sekarang.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ
Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Dapatkan berita di https://www.johortimes.my

JIKA ANDA INGIN MEMBAYAR BIL ATAU MENAMBAH KREDIT TELEFON BIMBIT & MEMBAYAR BIL ELEKTRIK ATAU AIR, MELALUI BANK TEMPATAN.

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES.MY DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.

#Bomba #Dadah #DailyNews #IGUX #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #JPJ #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Rasuah #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Reply