TAK masuk akal?
Sabar, jangan cepat melatah. Ini bukan benda baharu. Cadangan oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad untuk memperkenalkan beberapa inisiatif baharu termasuk pertanian pada waktu malam bagi membuka lebih banyak peluang pekerjaan dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga kerja warga asing sebenarnya sudah pun dibuat sejak zaman nenek moyang kita.

Kata Dekan Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM), Profesor Abdul Shukor Juraimi, ada dalam kalangan ibu bapa kita sendiri pernah mempraktikkannya. Menoreh getah misalnya, pukul 4 pagi mereka sudah keluar rumah dalam keadaan gelap gelita.
Tujuannya bagi membolehkan susu getah keluar banyak. Lagipun suhu pada waktu itu cukup nyaman. Memanglah gelap tetapi pokok getah yang ditanam sederet memudahkan pergerakan penoreh. Guna lampu suluh yang diletakkan di kepala sudah memadai.

~~~~~~~~~~~JOHORTIMES.MY~~~~~~~~~~~

hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN DI JOHORTIMES.MY SEMASA MELAYARI LAMAN INI DI TELEFON BIMBIT ANDA. TERIMA KASIH.Please Subscribe to JohorTimes Youtube – https://goo.gl/4jWv8X

Facebook – https://www.facebook.com/johortimes.my
Twitter – https://www.twitter.com/JohorTimes
Instagram – https://www.instagram.com/JohorTimes
Web – https://www.johortimes.my

#Dadah #Rasuah #Bomba #DailyNews #JohorDarulTa’zim #JohorSemasa #JohorTimes #Malaysia #MaritimMalaysia #Pelancongan #Polis #Sukan #SultanJohor #Tentera #TunDrMahathir #Viral

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Reply