ORANG MELAYU DENGAN CARA ORANG MELAYU

Perhatian kepada Dong Jiao Zong, timbangkan kesan jika ingin meneruskan kongres yang dirancang mengenai pengajaran Jawi di sekolah-sekolah vernakular – Perdana Menteri Malaysia, YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad

Jika ingin membawa cara orang Cina, ingatlah Orang Melayu juga akan membawa cara orang Melayu.

Negara Malaysia yang nampak macam aman akan menjadi disebaliknya.

Ingatlah, Orang Melayu masih menjaga keamanan, jangan diterbalikkan. Jika anda tidak berminat mempelajari Jawi, anda sepatutnya tidak berminat mempertahankan kewarganegaraan anda.

Kepada Orang Melayu, jangan hadap untuk kayakan cina yang semakin BIADAP. Mulakan perniagaan yang kecil untuk rakyat Malaysia membeli dari anda bukan dari mereka yang biadap. Jangan mengagungkan mereka yang biadap sebagai peniaga yang hebat. Mereka bukan pandai, mereka terpaksa berbuat sesuatu untuk menyediakan makan minum untuk keluarga mereka. Pasti ramai yang masih ingat, mereka menolak basikal tua menjual sayur, ikan, ayam dan barang-barang keperluan dapur kita sebelum merdeka. Dari basikal tua itu, kini mereka berkenderaan mahal. Siapakah yang membolehkan mereka berduit sekarang, semestinya Orang Melayu. Selepas itu siapa pula memulakan jenayah RASUAH? Yang menjadi mangsa adalah Orang Melayu.

Untuk pengetahuan semua, pecahan peratus penduduk Malaysia – Bumiputera 69.3, Cina 22.8, India 6.9 dan Lain-lain 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *